Clarivate додає на платформу Web of Science дисертацій та інтегрує ProQuest Global

В липні 2023 року провідний світовий постачальник інформаційних послуг Clarivate повідомив про інтеграцію Web of Science з ProQuest Dissertations & Theses Global.

ProQuest Dissertations & Theses Global (PQDT), яка відома своєю платформою Science – найбільша у світі повнотекстова база даних дисертацій та дипломних робіт. Офіційний цифровий архів дисертацій Бібліотеки Конгресу США та найбільша колекція для аспірантів та докторантів.

Ця інтеграція дозволяє дослідникам отримати швидкий і легкий доступ до великої міждисциплінарної колекції, що складається з 5,5 мільйонів дисертацій і у всьому світі для підвищення ефективності дослідження

Як повідомляє Рейчел Шір, директор відділу зовнішніх зв’язків Clarivate, такий доступ до досліджень, а також журналів, препринтів та інших наукових джерел на одній платформі є важливим на початку кар’єри науковця. Він усуває необхідність пошуку в кількох базах даних, що забезпечує спрощений робочий процес для студентів і дослідників, наближає їхній академічний успіх і сприяє подальшому прогресу в дослідженнях.

Нагадаємо, що ДНТБ України раніше повідомляли, що доступ до ProQuest Dissertations & Theses Global (PQDT) українські вчені можуть отримати через платформу Reseach4Life. Детальніше за посиланням.