Матеріали навчального вебінару щодо заповнення Модуля профілів в Національній електронній науково-інформаційній системі “URIS”

Національна електронна науково-інформаційна система “URIS” створена з метою забезпечення збору, формування, обробки, зберігання та використання даних про наукову та науково-технічну діяльність в Україні. Заповнення профілів у системі “URIS” коректно та точно має критичне значення для розвитку та підтримки наукової діяльності в Україні. Це допомагає забезпечити відкритість даних, полегшити пошук інформації та ресурсів, а також покращити представлення результатів українських досліджень у світовому науковому просторі.

Саме тому, ДНТБ України проводить консультації щодо заповнення профілів системи.

Презентацію навчального вебінару можна знайти за посиланням.

Крім того, вчені можуть імпортувати існуючий профіль з ORCID. Це дозволяє автоматично перенести дані про наукові досягнення, публікації та іншу інформацію. URIS регулярно синхронізується з ORCID, автоматично оновлюючи дані у профілі користувача. Це забезпечує актуальність інформації та дозволяє уникнути дублювання зусиль при оновленні профілю в різних системах. При додаванні нових публікацій, проектів чи інших наукових досягнень у ORCID, ці дані автоматично відображаються в профілі URIS.

Інформацію щодо коректного заповнення профілю в ORCID можна знайти тут.