21 січня 2022 року в ДНТБ України пройшов навчально-методичний семінар на тему: «Сучасна бібліотека в епоху цифрової трансформації науки та освіти» в режимі онлайн на платформі ZOOM для працівників мережі НТБ різного відомчого підпорядкування, науковців та освітян. Відкрила його в. о. директора бібліотеки доктор ек. наук Алла ЖАРІНОВА. Модератором заходу булла зав.відділом бібліотечного маркетингу та комунікацій, головний редактор журналу «Інтелектуальна власність в Україні» Ірина АБДУЛІНА.

На заході виступили: старший науковий співробітник відділу наукових досліджень та цифровізації ДНТБ України Наталія КАЛЮЖНА з темою “Open Ukrainian Citation Index та можливості відкритих цитувань” , консультант з регіональних рішень Clarivate Ірина ТИХОНКОВА з темою “Чому у організацій зменшується кількість публікацій проіндексованих у WEB of SCIENCE директор науково-технічної бібліотеки Дніпровського національного університету залізничного транспорту імені академіка В. Лазаряна Тетяна КОЛЕСНИКОВА з темою: “Відкриті освітні ресурси: бібліотекарі як амбасадори, консультанти та створювачі”, директор бібліотеки Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського Валентина БІЛОУС з темою: “Інноваційні бібліотечні сервіси на допомогу адаптації університетської науки у глобальний інформаційний простір: з досвіду роботи” , старший науковий співробітник відділу теорії та історії бібліотечної справи Інституту бібліотекознавства Національної бібліотеки України імені В. І. Вернадського Валерія СТРУНГАР з темою “Сучасний стан і перспективи використання соціальних медіа в бібліотечній діяльності”, зав. сектора наукової бібліотеки ДВНЗ “Ужгородський національний університет” Марина МЕДВІДЬ з темою “Інформатизація бібліотеки – впевнений крок в майбутнє”.

Усі доповіді викликали неабиякий інтерес з боку присутніх на семінарі фахівців, про що свідчать їх активні коментарі в чаті нанашому YouTube каналі.

Дякуємо усім спікерам за ґрунтовні доповіді та присутнім фахівцямза оцінку заходу й активне жваве обговорення в чаті!

До зустрічі на наступних заходах! За детальнішою інформацією щодо участі у них, при необхідності, можна звертатись за телефоном (044) 521-93-54 або за е-адресою  (відділ бібліотечного маркетингу та комунікацій). Контактна особа – головний методист Віра СКРАБУТ.