Річний доступ до ScienceDirect та інших ресурсів компанії Elsevier

04.12.2020 р. підписанням договору між ДНТБ України та компанією Elsevier завершилися важливі процедури перемовин між Міністерством освіти та науки України та Elsevier щодо доступу до електронних наукових баз та аналітичних ресурсів.

Усі державні та комунальні ЗВО і наукові установи України незалежно від відомчої підпорядкованості, отримають однорічний доступ до електронних книг (майже 39 тис. видань) на платформі ScienceDirect (включно з безстроковим доступом до колекції 2088 електронних монографій 2019-2020 рр.).

Окрім річного доступу до ScienceDirect, до 31 травня 2021 р. українські установи отримають доступ до:

  • міжнародної наукометричної бази даних Scopus, виконавши відповідні заходи щодо підключення доступу до бази даних ScienceDirect;
  • аналітичної платформи SciVal для шести установ, визначених раніше наказом МОН.

Зразки документів для отримання доступу до ScienceDirect:

  1. Електронна заявка;
  2. Проєкт типового договору для доступу до ScienceDirect
    (два примірники у паперовому вигляді);
  3. Заявка на забезпечення доступу до електронної наукової бази даних
    (на бланку установи за підписом керівника).

ScienceDirect – повнотекстова база даних компанії Elsevier, яка містить 25% світових наукових публікацій з усіх галузей знань від понад 47 тис. впливових авторів.

На платформі ScienceDirect представлені такі типи наукових видань як: електронні книги Elsevier (eBooks), книжкові серії (Book Series), довідкові видання (Handbook), навчальні посібники (Textbooks) тощо.

Серед переваг використання платформи ScienceDirect – зручний та інтуїтивно-зрозумілий інтерфейс, широко розповсюджені формати завантаження повних текстів (PDF і HTML) та наявність гіперпосилань на значну кількість науково-технічних і медичних статей на платформах інших видавництв.

Вебінари про роботу з базою даних ScienceDirect:

  1. Перші кроки у ScienceDirect
  2. Читання – це навчання
  3. Цікавій Варварі на базарі носа Не відірвали
  4. ScienceDirect – можливості у відкритому доступі

Інші електронні інформаційні ресурси ДНТБ України